E-commerce

De partijen achter online betalingen


Als webshopeigenaar bent u graag op de hoogte van de werking van het betaalverkeer in het e-commerce landschap. En daar helpen we u graag mee. Want Europabank is de specialist in betaalverkeer, en dat komt u alleen maar beter uit. Want wist u dat er bij elke online betaling drie partijen betrokken zijn, en wij voor u zowel de tweede als de derde partij kunnen zijn? Dat betekent alleen maar extra voordelen: één partner, sneller, goedkoper en een betere service.

Waarom u beter af bent bij ons


Om online betalingen aan te bieden, hebt u als handelaar dus twee partijen nodig: een partner die zorgt voor de betaalmodule (die de betaalmogelijkheden bepaalt) en een acquirer (die ervoor zorgt dat het geld op uw rekening komt). Europabank biedt u beide aan.

  1. Webshop / Handelaar
    Uw klant koopt een product op uw webshop en betaalt. Dat geld moet op uw rekening terechtkomen.

  2. Betaalmodule
    De betaaldienst in een 'fysieke' zaak, zoals een winkel of restaurant, is een betaaltoestel. In een webshop is het de betaalmodule die betalingen mogelijk maakt. Deze betaalmodule bepaalt welke kaarten uw klanten kunnen gebruiken. Voor webbetalingen zijn vooral Visa en Mastercard van belang: de meeste consumenten gebruiken kredietkaarten voor online betalingen. Naast kredietkaart- en debetkaartbetalingen, biedt Europabank ook iDEAL aan. Dit systeem van overschrijvingen behoort tot de meest populaire online betaalmiddelen in Nederland.

  3. Acquirer
    De acquirer is de partij die de verwerking van de betalingen op zich neemt. Die partij controleert bij de bank of maatschappij die de kaart heeft uitgegeven, of er voldoende geld op de rekening staat en of de kaart in orde is. De acquirer zorgt vervolgens voor de uitbetaling van de bedragen aan de handelaar. Voor Visa en mastercard is Europabank de enige Belgische bank die deze rol speelt.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Bel 09 224 74 07