E-commerce

Hoe werkt online betaalverkeer?


Europabank, uw (enige) partner in online betaalverkeer

Als webshopeigenaar bent u graag op de hoogte van de werking van het betaalverkeer in het e-commercelandschap. En daar helpen we u graag mee. Want Europabank is expert in betaalverkeer, en dat komt u alleen maar beter uit. Wist u dat er bij elke online betaling drie partijen betrokken zijn, en wij voor u zowel de tweede als de derde partij kunnen zijn? Dat betekent alleen maar extra voordelen: één partner, sneller, goedkoper en een betere service.

Waarom u beter af bent bij ons

Om online betalingen aan te bieden, hebt u als handelaar dus twee partijen nodig: een partner die zorgt voor de betaalmodule (die de betaalmogelijkheden bepaalt) en een acquirer (die ervoor zorgt dat het geld op uw rekening komt). Europabank biedt u beide aan. De partijen hebben elk hun eigen functie. We overlopen ze kort hieronder.

 1. Webshop / Handelaar
  Uw klant koopt een product op uw webshop en betaalt. Dat geld moet op uw rekening terechtkomen.

 2. Betaalmodule
  De betaaldienst in een 'fysieke' zaak, zoals een winkel of restaurant, is een betaaltoestel. In een webshop is het de betaalmodule die betalingen mogelijk maakt. Deze betaalmodule bepaalt welke kaarten uw klanten kunnen gebruiken. Voor webbetalingen zijn vooral Bancontact, Visa en Mastercard van belang. Naast kredietkaart- en debetkaartbetalingen, biedt Europabank ook iDEAL aan. Dit systeem van overschrijvingen behoort tot de meest populaire online betaalmiddelen in Nederland.

 3. Acquirer
  De acquirer is de partij die de verwerking van de betalingen op zich neemt. Die partij controleert bij de bank of maatschappij die de kaart heeft uitgegeven of er voldoende geld op de rekening staat en of de kaart in orde is. De acquirer zorgt vervolgens voor de uitbetaling van de bedragen aan de handelaar. Voor Visa en Mastercard is Europabank de enige Belgische bank die deze rol speelt.

Wij staan garant voor veilig online betaalverkeer.

Bij Europabank kunnen we uw online betaalverkeer regelen, en dat verloopt zo veilig mogelijk. Als handelaar bent u namelijk graag zeker van uw geld, zeker wanneer u een webshop uitbaat.

 1. Onze betaalmodule is beveiligd met 'Verified by Visa/Mastercard securecode', ook wel gekend als 3Dsecure. Deze extra beveiligingslaag vraagt aan de kaarthouder om de transactie te bevestigen met het beveiligingssysteem van zijn bank, bv. een kaartlezer, een digipass of itsme.

 2. De betaalmodule kan u zelf beheren via eb online, ons platform voor internetbankieren. U hebt dus altijd realtime toegang tot uw verrichtingen, u kan terugbetalingen uitvoeren en de instellingen van uw betaalmodule beheren.

Meer weten over onze betaaloplossing voor uw webshop? Lees hier verder of maak meteen uw gratis testaccount aan.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Bel 09 224 74 07