Let op, geld lenen kost ook geld.

Hoe vraag ik mijn persoonlijke lening aan?


Een persoonlijke lening op afbetaling online aanvragen, dat kan vlot én eenvoudig via onze website.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening op afbetaling en is geschikt voor alle doeleinden: u hoeft geen facturen, aankoopbewijzen of offertes voor te leggen. Bovendien verloopt alles transparant en weet u op voorhand exact hoeveel u maandelijks zal terugbetalen. Een persoonlijke lening aanvragen bij Europabank kan vanaf 18 jaar en indien u gedomicilieerd bent in België.

Hoe kan u een persoonlijke lening aanvragen?

Kom langs in een van onze kantoren, of vraag uw lening online aan via onze website, vlot én eenvoudig!

Via de online simulator berekent u eerst hoeveel en hoelang u kan lenen. Zo ziet u meteen de totale kost van het krediet en uw maandelijkse afbetaling. Vervolgens vraagt u de lening aan via ons online formulier. Wil u weten hoe u én wij te werk gaan? Ontdek het in de video of in het onderstaand stappenplan.

Uw lening stap voor stap


 1. Met onze simulator kan u in slechts enkele seconden online berekenen hoeveel en hoelang u kan lenen. U kent meteen de totale kosten van het krediet en u weet hoeveel u maandelijks moet afbetalen.

  • Vul eerst het bedrag in en selecteer dan de looptijd. Onze simulator berekent onmiddellijk hoeveel u dan maandelijks moet terugbetalen.
  • Kiest u een ander bedrag of een andere looptijd, dan zal de maandsom ook veranderen.
  Uw krediet op maat gevonden? Vraag uw persoonlijke lening meteen aan met de knop 'Leen dit nu'.

 2. In het online aanvraagscherm vragen we u om enkele gegevens in te vullen, zoals uw persoons- en contactgegevens en informatie over uw financiële situatie. Deze gegevens hebben we nodig om uw dossier samen te stellen. Vraagt u de lening aan samen met uw partner, dan hebben we over deze tweede aanvrager ook wat informatie nodig.

  • Persoons- & contactgegevens
   Uw persoonlijke gegevens, en eventueel die van uw partner, hebben we nodig om u te kunnen identificeren. Geef uw gegevens in via uw itsme-account, uw eID of via het online invulformulier. Tip: uw gegevens invullen gaat sneller met uw itsme-account of met uw eID. Voor de verder behandeling van uw dossier nemen we met u contact op via uw e-mailadres en/of uw telefoonnummer. We informeren ook naar uw arbeidssituatie.
  • Financiële gegevens
   Uw maandelijkse inkomsten en uitgaven hebben we nodig om uw financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Dat is belangrijk om uw terugbetalingscapaciteit te bepalen. Zo vragen we om uw maandinkomen en eventuele andere inkomsten (zoals kindergeld, te ontvangen alimentatie, eventuele huurinkomsten ...) in te vullen. Ook uw maandelijkse uitgaven (bv. huishuur, te betalen alimentatie of de afbetaling van andere lopende (woon)kredieten) vult u zo correct mogelijk in.

  Om uw aanvraag correct en snel te behandelen, is het belangrijk dat u deze gegevens volledig en waarheidsgetrouw invult. Nadat u alle gegevens hebt ingevuld, kan u uw aanvraag doorsturen.
 3. Na ontvangst van uw aanvraag, bekijken we uw dossier met alle zorg en nauwkeurigheid. We kijken of uw inkomsten en uitgaven in balans zijn en bepalen uw terugbetalingscapaciteit. Als bank zijn we verplicht om bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank van België na te gaan of u nog andere lopende kredieten hebt. Zitten we nog met enkele vragen, dan contacteren we u even om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 4. Indien we op basis van de ingevulde gegevens uw aanvraag goedkeuren, dan brengen we u hiervan snel op de hoogte via mail en/of sms.

  Belangrijk! Voor we uw lening kunnen afsluiten, hebben we nog een aantal documenten nodig:

  • Een kopie van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart (en eventueel van uw partner). Vulde u uw gegevens in met uw eID of itsme-account? Dan kan u deze stap overslaan.
  • Indien van toepassing
   - Uw meest recente loonbewijzen met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting
   - Uw meest recente rekeninguittreksels van eventuele bijkomende inkomsten zoals kinderbijslag, huurinkomsten, aankoopbewijzen, facturen, offertes, bestelbon ...
  • Wanneer we in het bezit zijn van de bovenstaande documenten, maken we een vrijblijvend kredietvoorstel op. U komt langs in het kantoor om het voorstel te ondertekenen en uw lening af te sluiten.
 5. Zijn alle documenten ondertekend? Dan storten we het volledige bedrag zo snel mogelijk op uw rekening. Dat hoeft er zelfs geen bij Europabank te zijn.

U merkt het: uw persoonlijke lening online aanvragen is vlot en eenvoudig.
Stel niet langer uit en ga voluit voor uw plannen.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Contacteer mij