Tijd winnen voor uw zaak

Te veel papierwerk, te weinig tijd om uw zaak te runnen?

Als ondernemer of zelfstandige weet u beter dan wie ook: time is money. Maar de administratieve rompslomp gooit soms roet in het eten. Geen paniek! Europabank helpt u met uw bankzaken, maar ook met het vereenvoudigen van uw administratie en boekhouding. Zo bespaart u tijd en kan u zich focussen op de essentie: het runnen van uw business.

Tijd winnen bij ... Onze concrete oplossingen


 1. We doen er alles aan om eb online, ons platform voor internetbankieren, zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

  Voor wie regelmatig veel overschrijvingen moet uitvoeren, hebben we de ultrasnelle functie Uploaden overschrijvingen gecreëerd. Met deze functie laadt u in één keer een grote hoeveelheid overschrijvingen op vanuit uw boekhoudprogramma.

  Stap voor stap:

  1. Eerst exporteert u de data vanuit de boekhoudsoftware naar een XML-bestand.
  2. In eb online laadt u het bestand op via de knop Upload .xml onder het tabblad Verrichtingen.
  3. U geeft het aantal overschrijvingen en het totaal over te schrijven bedrag in. Deze informatie haalt u uit uw boekhoudprogramma.
  4. Ten slotte tekent u alle overschrijvingen in één keer.

  Zeer handig wanneer u bijvoorbeeld een reeks facturen moet betalen of lonen moet storten!

  Goed om te weten:

  Om in eb online een XML-file te kunnen opladen, activeert u eerst bij de rekening de functie 'Uploaden overschrijvingen' onder het tabblad 'Rekening details'. Eens geactiveerd, ziet u onder het tabblad 'Verrichtingen' de knop 'Upload .xml' staan.

 2. Uw rekeninguittreksels afdrukken om uw facturen af te punten? Da's verleden tijd! Laat ons en uw boekhoudprogramma het werk doen. Wij zetten uw rekeninguittreksels om in CODA en zetten ze beschikbaar in eb online, helemaal gratis.

  Wat is CODA?

  CODA staat voor gecodeerd dagafschrift en is een digitale versie van een rekeninguittreksel. Importeer een CODA-bestand in uw boekhoudprogramma en de historiek van uw rekening wordt elektronisch verwerkt. De inkomsten en uitgaven van uw zaak worden zo automatisch gecontroleerd. Bovendien is een CODA-bestand versleuteld en dus veilig.

  Nog sneller via CodaBox

  Werkt u met een boekhouder? Vertel hem dan zeker over ons partnership met CodaBox. CodaBox regelt de automatische en veilige overdracht van de CODA-bestanden naar uw boekhouder, zonder dat u moet tussenkomen. Via een bankmandaat geeft u ons toestemming. CodaBox stelt het mandaat op, u ondertekent het, wij zorgen voor de activatie en uw boekhouder krijgt automatisch de CODA-bestanden. Klaar!

  Betalen uw klanten met de kaart?

  Europabank is ook uw partner voor alle kaartbetalingen in uw zaak. We regelen het elektronisch betaalverkeer en storten dat geld snel op uw zichtrekening. Is dat een rekening bij Europabank? Dan vindt u deze transacties gewoon terug in de CODA-bestanden van de rekening. Laat u het geld bij een andere bank storten? Dan versturen we voor elke betaling een gecodeerde mededeling zodat uw boekhoudprogramma deze informatie kan verwerken.

 3. Wist u dat u de lonen van uw werknemers automatisch kan storten?

  Misschien regelt een sociaal secretariaat de personeel- en loonadministratie van uw bedrijf. Daar bespaart u al heel wat tijd mee! Maar ook de lonen kan u automatisch laten storten. U hoeft er niet meer aan te denken én uw personeel is zeker van een stipte en correcte uitbetaling. Win-winsituatie!

  Bestendige bankvolmacht

  Deze automatische uitbetaling activeert u door een bestendige bankvolmacht aan uw sociaal secretariaat toe te kennen. Dat betekent dat u ons aangeeft dat het sociaal secretariaat de loonberekening van uw personeel op zich neemt en dat het ons de opdracht tot uitbetaling van de nettolonen mag geven. Uw rekening wordt automatisch gedebiteerd voor de uitbetaling van de lonen. We storten de lonen naar uw werknemers, of ze nu een rekening bij Europabank hebben of niet. Uw personeel is tevreden, en u dus ook.

  Bent u aangesloten bij SD Worx, Liantis, Besox of Securex?

  Dan is de bestendige bankvolmacht zo geregeld. Maar ook voor andere sociaal secretariaten bekijken we graag wat er mogelijk is. Contacteer zeker uw Europabank-kantoor.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Contacteer mij