Europabank Stories

Omer blies z'n bakkerij nieuw leven in


In de rubriek Europabank Stories brengen we de verhalen van Omer, Marc en Anja, ondernemers in hart en ziel. Want op deze manier kunnen we u het beste aantonen wat Europabank voor haar klanten - zowel in goede als in slechtere tijden - kan betekenen. Hieronder leest u het verhaal van Omer, warme bakker.

Deze verhalen zijn geïnspireerd op waargebeurde klantenervaringen van Europabank. Om de privacy van onze klanten te garanderen, werden alle persoonsgegevens, locaties en dergelijke geanonimiseerd.

Onverwachte tegenslagen

Vijf jaar geleden nam Omer de traditionele bakkerij van zijn vader over. De overname kon hij toen financieren dankzij een zakelijke lening bij zijn huisbankier. De overname liep vlot, jarenlang ging alles prima, de bakkerij draaide beter dan ooit.

Maar door enkele familiale tegenslagen en personeelsproblemen kampte Omer plots met leveranciersschulden van ongeveer 60.000 euro. Een samenloop van omstandigheden mondde uit in een tegenslag die veel sneller kwam dan hij ooit had kunnen denken.

Orde op zaken zetten

Omer wou zo snel mogelijk orde op zaken zetten en zijn schulden vereffenen. Hij klopte opnieuw aan bij zijn huisbankier, maar deze keer kon die hem niet helpen. Op aanraden van een kennis ging Omer luisteren bij Europabank. Eerst voelde het wat vreemd om een lening te vragen bij een bank waar hij nog nooit klant was geweest, maar hij vond er onmiddellijk een luisterend oor.

Meer financiële ademruimte

De kantoormedewerker analyseerde het dossier en zocht samen met Omer naar een haalbare oplossing. Een investeringskrediet van 260.000 euro zou hem toelaten om zijn leveranciersschulden terug te betalen, én om zijn lopende lening te herfinancieren.

Het nieuwe investeringskrediet heeft dan wel een langere looptijd, maar het bedrag dat Omer maandelijks moet aflossen, is nu aanzienlijk lager. Zo heeft hij terug wat meer financiële ademruimte en kan hij zich volledig focussen op het runnen van zijn zaak.

Herkent u zichzelf of uw zaak in dit verhaal? Ontdek verder hoe wij voor u het verschil kunnen maken.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Contacteer mij