Let op, geld lenen kost ook geld.

Waarom zou ik een persoonlijke lening aangaan?


Een persoonlijke lening kan het gemakkelijker maken om al uw persoonlijke projecten te financieren. U kan uw dromen meteen verwezenlijken en betaalt pas later het volledige bedrag terug. Welke andere redenen zijn er om een persoonlijke lening op afbetaling aan te vragen? En welke van uw projecten kan u er nu precies mee financieren?

U hoeft niet aan uw spaarboekje te komen

Als u bijvoorbeeld een verre reis wil maken of uw interieur wil herinrichten, dan kan u daarvoor sparen of geld lenen. Veel mensen vragen zich af of het niet verstandiger is om eerst al het geld bijeen te sparen en daarna pas hun aankoop te doen. Het voordeel van sparen is dat u geen geld moet lenen, wat betekent dat u ook geen rente moet betalen op het leenbedrag. Het nadeel is dat u uw aankoop zal moeten uitstellen tot u het volledige bedrag hebt bijeen gespaard.

En dat is dan weer het voordeel van lenen. Als u een persoonlijke lening afsluit, kan u meteen uw aankoop doen. Zo komt die verre reis of dat nieuwe interieur al snel binnen handbereik. En zelfs als u wel het volledige bedrag op uw spaarrekening hebt staan, kan het verstandig zijn om te lenen voor grotere aankopen. Op die manier houdt u wat extra geld opzij voor eventuele onverwachte gebeurtenissen. Als u een persoonlijke lening aangaat, moet u er natuurlijk wel rekening mee houden dat u interest betaalt op het geleende bedrag.

U spreidt uw uitgaven

Als u een persoonlijke lening afsluit om uw projecten te financieren, dan betaalt u maandelijks een deel kapitaal met rente terug aan uw bank. Met een lening betaalt u zo elke maand een klein bedrag terug in plaats van in één keer het volledige bedrag uit te geven. Dat is handig als het om een wat duurdere aankoop gaat waarbij uw financiën anders misschien uit balans zouden geraken. Een lening kan u zo helpen uw uitgaven wat te spreiden.

U kan er verschillende projecten mee financieren

Een persoonlijke lening is geschikt voor alle doeleinden. Hierdoor verschilt een persoonlijke lening van bijvoorbeeld een woonkrediet of hypothecair krediet dat u enkel kan gebruiken voor het financieren van vastgoed. Met een persoonlijke lening kan u onder andere de volgende aankopen of projecten financieren:

  • Meubelen
  • Vakantie
  • Huwelijk
  • Verhuis
  • Elektronica
  • Rijlessen
  • ...
De kosten voor deze projecten kunnen al snel hoog oplopen. Een verre reis of uw droomhuwelijk bijvoorbeeld nemen al snel een grote hap uit uw budget.

Uw lening aanvragen gaat vlot

Een persoonlijke lening kan vlot en eenvoudig aangevraagd worden in een van onze kantoren of online via onze website. Na de goedkeuring van uw aanvraag en het ondertekenen van het kredietvoorstel, kan het geleende bedrag snel op uw rekening staan.

Een persoonlijke lening kan u dus helpen om meteen uw projecten te realiseren of uw aankopen niet langer uit te stellen. U betaalt op een financieel haalbaar tempo maandelijks een deel van het ontleende bedrag terug en hoeft zo niet aan uw spaargeld te komen.

Simuleer uw persoonlijke lening en vraag uw lening online of in een van onze kantoren aan.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Contacteer mij