Ontdek SoftPOS by Europabank

Een betaalterminal op uw smartphone


Klanten van Europabank kunnen contactloze betalingen ontvangen met een smartphone. Daarvoor is geen extra toestel of contract nodig - alleen de gratis SoftPOS by Europabank-app.


Met SoftPOS by Europabank wordt elke Android-smartphone een betaalterminal die contactloze betalingen kan ontvangen met diverse kredietkaarten (Visa en Mastercard) en Bancontact-kaarten (met Maestro-, debit Mastercard- of Visa Debit-functie). Klanten kunnen ook contactloos betalen met betaalkaarten die ze hebben toegevoegd aan hun Google Wallet of Apple Wallet.

Hoe werkt het?

Het gemak van betalen met SoftPOS by Europabank is ongeëvenaard. De handelaar tikt het te betalen bedrag in op de smartphone. Het enige wat de klant hoeft te doen, is een contactloze betaalkaart of smartwatch tegen het toestel met SoftPOS houden. Net als bij andere contactloze betalingen is elke transactie volledig beveiligd. In sommige gevallen moet de klant de betaling bevestigen met een pincode, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.

Op dit moment werkt SoftPOS by Europabank alleen op smartphones met een NFC-chip (Near Field Communication) en het Android-besturingssysteem. Er komt een iOS-versie van SoftPOS zodra Apple externe ontwikkelaars toestaat om de NFC-chip in iPhone- en iPad-toestellen te gebruiken.

Handige aanvulling of back-up

Europabank biedt SoftPOS by Europabank aan als aanvulling op de traditionele betaalterminals. Christian Ardyns, expert op het gebied van betaalverkeer, legt uit: “De app kan bijvoorbeeld dienen als back-up wanneer er een probleem is met een betaaltoestel. U kan dan wel een beroep doen op uw onderhoudscontract met de toestelleverancier, maar wil intussen natuurlijk wel betalingen blijven ontvangen. Dat kan met SoftPOS by Europabank.”

“Een ander scenario is een handelaar die extra capaciteit nodig heeft”, zegt Christian Ardyns. “Denk maar aan een horecazaak die tijdens de zomer een groot terras heeft waar verschillende jobstudenten werken. U hoeft dan geen extra toestellen te huren voor die maanden, maar kan betalingen ontvangen met een eigen smartphone. De ontvangsten komen snel en correct op de gebruikelijke bankrekening. Ook winkels die tijdelijk op een andere locatie werken, bijvoorbeeld tijdens een braderie, een markt of een beurs, kunnen met SoftPOS by Europabank betalingen ontvangen.”

Hoeveel kost het?

Om SoftPOS by Europabank te gebruiken, hoeft u als handelaar geen nieuw contract af te sluiten. Voor alle bestaande gebruikers van de betaaloplossingen van Europabank is SoftPOS standaard al geactiveerd. Het enige wat u als handelaar moet doen, is de app installeren en een wachtwoord instellen.

U betaalt standaard geen abonnements- of vaste kosten, alleen een vaste prijs van 8 eurocent per transactie, bovenop de bestaande transactiekosten. Het gemak, de flexibiliteit en de beveiliging maken van SoftPOS by Europabank een ideale keuze voor handelaars die willen profiteren van een moderne betaaloplossing, zonder te investeren in extra hardware.

Zelf aan de slag

Of u nu een kleine ondernemer bent die een back-upoplossing nodig heeft of een drukke winkelier die extra betaalmogelijkheden zoekt, SoftPOS by Europabank helpt u.

Bent u al klant bij ons voor de verwerking van uw betaalverkeer? Download SoftPOS by Europabank dan hier en ga meteen aan de slag. Bent u nog geen klant bij ons en wil u meer info over onze betaaloplossingen? Contacteer ons dan nu via sales@europabank.be of op 09 224 74 07.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Bel 09 224 74 07