Razendsnel geld overschrijven

Instant Payments


Een overschrijving meteen uitvoeren? Vanaf nu kan dat in eb online wanneer u Instant Payments gebruikt. U hoeft niet meer te wachten tot de betaling is gebeurd: dankzij Instant Payments staat het geld in slechts enkele seconden op de rekening van de begunstigde.

Wat is een instant payment?

Een instant payment of een instant betaling is een overschrijving die onmiddellijk verwerkt wordt. Een instant payment wordt ook weleens een flitsbetaling genoemd.

Dankzij Instant Payments schrijft u in slechts enkele seconden een bedrag over van uw Europabank-zichtrekening naar een andere rekening van een deelnemende bank. De begunstigde kan het geld meteen gebruiken. 7 dagen op 7, 24 uur op 24, ook 's nachts, tijdens het weekend en op feestdagen!

Wanneer Instant Payments gebruiken?

Zowel voor particulieren als voor handelaars hebben Instant Payments grote voordelen. Het gebruik van Instant Payments is bijvoorbeeld in de volgende situaties zeer handig:
  • De rekening van een etentje delen met vrienden
  • Een tweedehandswagen kopen of verkopen
  • Uw spulletjes verkopen op de rommelmarkt
  • Facturen kunnen de dag zelf nog betaald worden
  • ...
De betaler hoeft geen cash geld meer op zak te hebben en de ontvanger beschikt meteen over z'n geld. Instant Payments zijn trouwens even veilig als een gewone overschrijving.

Hoeveel kost een Instant Payment bij Europabank?

Een instant payment uitvoeren is gratis via eb online, het internetbankierenplatform van Europabank. Bij het ingeven van een gewone overschrijving in eb online kan u, wanneer het mogelijk is, de optie 'Instant Payment' aanvinken. U kan een instant payment ook laten uitvoeren in een van onze kantoren. Dan betaalt u 6,20 euro wanneer de instant payment succesvol is uitgevoerd.

Wie zijn de deelnemende banken?

Voorlopig nemen naast Europabank de volgende banken deel aan Instant Payments: Argenta, Bank de Kremer, Bank J. Van Breda & C, Bank Nagelmackers, Belfius Bank, BNP Paribas Fortis, CBC, CPH Banque, Crelan, Fintro, Hello bank!, ING België, KBC, KBC Brussels en vdk bank. Uw begunstigde moet een rekening hebben bij een van de deelnemende banken om Instant Payments te kunnen ontvangen. In de toekomst zullen nog andere banken in België ook Instant Payments aanbieden.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Contacteer mij