Veilig internetbankieren


Onze technologie voor internetbankieren staat garant voor een veilige omgeving. Maar ook uw internetgedrag en de bescherming van uw computer, tablet of smartphone zijn daarbij bepalend. Volg deze richtlijnen en geef fraudeurs of virussen geen kans.

Om mensen aan te zetten tot waakzaamheid bij het online doorgeven van persoonlijke informatie, heeft Safeinternetbanking.be enkele ludieke campagnes opgezet. Hieronder ziet u één van de campagne-filmpjes.

Cyberveiligheid


6,5 miljoen Belgen beveiligen hun computer niet voldoende en helpen op die manier cybercriminelen. Het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition spoort met de campagne 'Take back the internet' iedereen aan om niet alleen zijn computer maar ook zijn tablet en/of smartphone voldoende te beveiligen. Via www.safeonweb.be kan u testen of u onbewust cybercriminelen helpt. U kan er een veiligheidstest doorlopen en uw computer scannen op virussen. Ook krijgt u enkele tips om de beveiliging van uw computer, tablet en/of smartphone te verbeteren.

Bescherm uw toestel


  1. Installeer altijd een goed antivirusprogramma en doe regelmatig updates. Zorg dat het antivirusprogramma steeds actief is tijdens het gebruik van uw computer.
  2. Bent u ingelogd op eb online, laat dan nooit uw pc, tablet of smartphone onbeheerd achter. Sluit elke sessie af onmiddellijk na gebruik.
  3. Controleer of u via een beveiligde webverbinding surft. Een beveiligde webverbinding herkent u aan het gele slotsymbool onderaan of bovenaan de pagina. In de adresbalk van uw browser moet er ook 'https://' staan. De 's' wijst op 'secure'. Geef dus nooit uw paswoord, kaartnummer, digipass-controlegetal of andere vertrouwelijke informatie in als de pagina - waarop u die normaal invoert - niet is voorzien van het gele veiligheidsslot. Eb online is beveiligd met het GlobalSign-certificaat. Als uw browser een fout geeft in verband met het certificaat, sluit dan onmiddellijk de website af. Ga in geen geval verder met de connectie. Meld het probleem zo snel mogelijk aan de eb online helpdesk.
  4. Klik nooit zomaar op een hyperlink in een e-mail als u uw pc niet toereikend beschermt met actuele antivirus- en firewallsoftware of als u uw pc niet regelmatig met de meest recente softwarepatches bijwerkt.
  5. Als u van uw online bank of shoppingdienst gebruik wil maken, typ dan zelf het webadres (URL) in op de adresregel van uw browser.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Contacteer mij