Europabank Stories

Marc vernieuwde zijn bistro in volle crisis


In de rubriek Europabank Stories brengen we de verhalen van Marc, Anja en Omer, ondernemers in hart en ziel. Want op deze manier kunnen we u het beste aantonen wat Europabank voor haar klanten - zowel in goede als in slechtere tijden - kan betekenen. Hieronder leest u het verhaal van Marc, chef-kok en eigenaar van bistro 't Korreltje Zand.

Deze verhalen zijn geïnspireerd op waargebeurde klantenervaringen van Europabank. Om de privacy van onze klanten te garanderen, werden alle persoonsgegevens, locaties en dergelijke geanonimiseerd.

Al klant sinds het begin

Sinds 1993 heeft Marc zijn eigen bistro aan de kust, op slechts een boogscheut van de dijk. Ook zijn vrouw Heidi werkt al jaren in de zaak. Zij coördineert de zaal, hij staat achter het fornuis. Vlaamse klassiekers zoals bouillabaisse, grote porties en een vlotte bediening: daar staat bistro 't Korreltje Zand voor gekend.

Tijdens zijn zoektocht naar een lening voor de opstart van de zaak, schuimde Marc alle banken af en ging hij ook langs bij Europabank. Zo ontmoette hij de toenmalige kantoorhouder Paul. Het klikte meteen en Marc vond steun voor zijn plannen.

Vaste partner doorheen de jaren

Ook in de jaren die daarop volgden, kon hij in het kantoor terecht voor de realisatie van verschillende projecten. Zo ging hij ondere andere een lening voor een kleinere renovatie en enkele financiële leasings voor de huur van keukenmateriaal aan.

Betaalt een klant met de kaart, dan verloopt de verwerking van deze betaling ook via Europabank. Een groot voordeel is dat het geld snel op Marcs rekening staat en hij vlot geholpen wordt wanneer een betaaltoestel niet wil starten. Een extra voordeel is dat hij zo van voordelige tarieven voor zijn kaskrediet kan genieten.

Grondige renovatie

Het 25-jarig bestaan van 't Korreltje Zand was hét ideale moment om een grondige renovatie uit te voeren. In plaats van fors uit te breiden, wouden Marc en Heidi de bistro vooral moderniseren en gezelliger maken. Het interieur kreeg een volledige make-over en de verouderde veranda werd afgebroken. In de plaats daarvan kunnen klanten nu bij mooi weer op het terras vertoeven. Het totale kostenplaatje kwam op 182.000 euro. Ook voor dit grote project konden Marc en Heidi bij Europabank terecht.

Doorlopende steun, ook tijdens de lockdown

't Korreltje Zand was net opnieuw geopend toen het land in lockdown ging. Marc moest de deuren van zijn bistro sluiten. Dankzij een betalingsuitstel van zijn lening én een bijkomende financiering kon hij het tijdelijk tekort aan inkomsten overbruggen. Die extra hulp zorgde ervoor dat de bistro heeft kunnen standhouden tijdens de moeilijke periode.

Marc & Heidi kijken ernaar uit om voluit te genieten van hun heropende en vernieuwde zaak!

Herkent u zichzelf of uw zaak in dit verhaal? Ontdek verder hoe wij voor u het verschil kunnen maken.

We staan klaar om u te helpen


Stel een vraag
Maak een afspraak
Contacteer mij